KONTAKT:

 +385 91 202 0495

info@damjanic.eu

 

 

 

Zasladite si jesen uz Damjanić Muškat žutI

 

 

 

Muškat žuti ubraja se među najstarije sorte vinove loze na svijetu, a kvalitetno grožđe koje rađa obično se koristi za proizvodnju desertnih, polusuhih ili poluslatkih vina.

 

Iako su razne muškatne sorte solidno zastupljene diljem svijeta, muškat žuti uglavnom se može pronaći u istarskim i susjednim talijanskim vinogradima, a izrazito je cijenjeno među istinskim zaljubljenicima u dobru vinsku kapljicu.

 

Posebno smo ponosni na svoj muškat žuti, poluslatko desertno bijelo vino koje će vas impresionirati svojim osebujnim karakteristikama i snažnim aromama. Damjanić muškat žuti proizvodi se od ručno ubranog grožđa dobivenog sa zapadnog istarskog vinogorja, odnosno odličnih pozicija Trsine i Šupline, koje pak pružaju savršene klimatske i druge uvjete za rast i razvoj muškatnih sorti.

 

Izraženi voćni, cvjetni i prije svega muškatni mirisi i arome pozvat će vas na degustaciju onog trenutka kada otvorite butelju, a potom će vas očarati harmoničnost, pitkost i jedan nadasve ugodan okus koji dugo traje na nepcu.

 

Slamnato je žute boje, strukturirano i konzistentno te se stoga odlično slaže s raznim desertnim jelima i slijedovima. Ovo vino preporuča se sljubiti s većinom voćnih torti i kolača s jabukama i kruškama, mousseom s akacijinim i livadskim medom te sa srednje zrelim kravljim sirevima.

 

Počastite se vrhunskim desertnim muškatom žutim iz Damjanić podruma, jedinstvenim vinom koje je tako nevjerojatno lako zavoliti.

 

 

Fuškulin 50

52440 Poreč

GPS: 45° 10' 53'' N

13°38' 24'' E

Prijavite se za dobivanje našeg newslettera!

Ivan Damjanić,

Inženjer vinarstva

gsm: +385 91 202 0495

Email: info@damjanic.eu

Najave za degustaciju primaju se na: visit@damjanic.eu

Za degustacije od studenog do travnja potrebna je rezervacija na broj:

+385912020495

+385915404315

Od svibnja do listopada radno vrijeme od 11 - 19h.

Subota 10 -17h

Submitting Form...

The server encountered an error.

Uspješno poslano! Hvala!